Nejsem žádný spisovatel, ale obyčejný bohoslovec, který si občas zapíše co se mu honí hlavou a potom se s odstupem času k tomu vrátí a diví se tomu, co kdysi napsal. Snad se pobavíte i vy.

Velkopáteční odkazy

5. 4. 2012 12:54

NEPATŘÍŠ TAKÉ TY K JEHO UČEDNÍKŮM? NEPATŘÍM

Jak slabé je lidské tělo a ještě slabší, když se bojí. Co mohli Petrovi udělat služební u ohně, kdyby se přiznal k Ježísovi? Asi by se zase tolik nestalo. Ale Petr je slabý a raději, než by si dělal problémy tak Pána zapírá. Vidíš se v Petrovi? Tak to určitě nejsi jediný, ale je dobře, že se vidíš. Často se můžeme vidět v Petrovi, skoro pokaždé, když se nás někdo zeptá na naši víru a my, než bychom mu o víře pověděli a stáli si za tím čemu věříme, se to snažíme zahrát do autu a vyhnout se dalším podobným otázkám.

Pane dej, ať si dovedeme víru uchovat a stát vždy za tím, čemu věříme.

 

ROZDĚLILI SI MÉ ŠATY

Jak trapně muselo být Pánu Ježíši, když ho obnažili. A kolem bylo tolik lidí, kteří se na něj dívali. Někdy můžeme být svědky polonahých slečen na ulici, s obrovským výstřihem, jindy zase obnažujících se mladých na diskotéce... Za všechny tyto lidi Pán musel trpět tuto potupu. Proč se dnes ze světa ztrácí stud? Ve škole se o lidském těle učí jako o kusu masa a už vůbec se neřeší lidská intimita a úcta k lidskému tělu. Když je dívka v 18 letech panna tak se jí spolužačky vysmívají. Proč? Protože je "IN" něco jiného. Snažme se dbát o hodnoty Boží a nedbat tolik o hodnoty lidské, neboť ty jsou pomíjivé.

Pane prosíme tě za lidi, kteří propadli smylstvu, pornografii a sexu. Dej jim, ať naleznou pravé hodnoty života a dokáží se vrátit na cestu, která vede do tvého království.

 

TO JE TVŮJ SYN, TO JE TVÁ MATKA

Pán Ježíš umírá na kříži a přece nemyslí na sebe. Pod křížem vidí svou maminku a toho učedníka, co ho měl rád a dává jednomu toho druhého. Jak velký odkaz to je. Spolu s tímto učedníkem nás odevzdává pod ochranu svojí maminky všechny, kteří se k ní budeme obracet. Panna Marie je naší přímluvkyní u Boha a přimlouvá se za nás, když jí o to poprosíme, střeží naše kroky, když jdeme křivolakou cestou a svěříme se pod její ochranu. Sami si nedovedeme představit jak velký dar nám Pán Ježíš dal tím, že nám dal tento odkaz.

Panno Maria, naše ochránkyně, svěřujeme se dnes pod tvou ochranu a prosíme o správné vedení na cestě životem.

 

A HNED VYŠLA KREV A VODA

Krev, symbol života a s ní voda, symbol čistoty. Když probodli bok Pána Ježíše vyšli tyto dvě "tekutiny". Krev, bez které není života. Byla potřeba všechna krev Krista, aby nás vykoupil z hříchu nebo stačila kapka? Jistě by stačila kapka, ale Kristus nás chtěl vykoupit plně a proto musel "vycedit" všechnu krev. Aby my jsme mohli žít, on musel zemřít. Voda symbolizuje čistotu, očištění. Tak jako se vodou umývá podlaha, tak jsme křestní vodou obmyti také my. Při křtu jsme zbaveni dědičného hříchu a nyní vodou z Ježíšova boku jsme obmyti od chříchů, které pácháme v každodenním životě.

Pane, ať nás krev a voda vytékající z tvého boku uzdraví a očistí od našich hříchů a vlejí do nás nový život.

Přeju nám všem pěkné prožití Velkého pátku a radost ze zmrtvýchvstání Páně

Zobrazeno 713×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková