Nejsem žádný spisovatel, ale obyčejný bohoslovec, který si občas zapíše co se mu honí hlavou a potom se s odstupem času k tomu vrátí a diví se tomu, co kdysi napsal. Snad se pobavíte i vy.

Bílá, bílá, bílá... komu by se nelíbila

14. 1. 2013 15:22
Rubrika: Pro duši :-)

Krásná písnička z krásného večerníčku... Přišla mi na mysl při pohledu z okna. Kde kdo by si řekl "po vzoru" Jaromíra Nohavice "To bílé svinstvo padá mi za límec", ale já dávám přednost včelím medvídkům :)

Bílá, barva radosti, barva čistoty. Přece i příroda se očišťuje a všechny nečistoty zakryje sníh. Jako by hned bylo pěkněji. Nikde nejsou vidět žádné odpadky v příkopech a na mezích, stavební suť vyvezená do přírody taky nyní může připomínat jen hromadu něčeho přírodního.

A nemůže nám to připomínat naši duši? Po zpovědi krásně vybělená a čistá,  dalo by se říct bílá. Všechny hříchy jsou smazány a viny odpuštěny. A přece se dokážeme znovu rozzlobit a rozpálit natolik, že tato nová pokrývka sněhu v nás roztává a opět se ukazuje to naše "smetiště". Necháme-li v sobě působit Ducha Svatého, tak v nás může zavát jeho vánek a ty malé díry zafoukat novou pokrývkou, ale nenechme tu krásnou bílou pokrývku roztát natolik, aby už se nedala slátat dohromady.

Pane dej ať se dokážeme ovládat, nerozehřívat se a neničíme tak tvé působení v nás. Dej ať si dokážeme udržet čistý štít a sesílej nám prosím svého Svatého Ducha, aby v nás působil.

Zobrazeno 1192×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková