Nejsem žádný spisovatel, ale obyčejný bohoslovec, který si občas zapíše co se mu honí hlavou a potom se s odstupem času k tomu vrátí a diví se tomu, co kdysi napsal. Snad se pobavíte i vy.

Velký pád a návrat ztraceného syna

16. 4. 2013 21:12
Rubrika: Pro duši :-)

Měl jsem špatný víkend, kdy jsem se hodně opil, kouřil a dělal různé lumpárny. Sem tam jsem řekl něco, co nebylo dle mě uplně OK a tak jsem se v neděli probudil nebo řekněme spíše vystřízlivěl z tohoto stavu a bylo mi strašně mizerně, když jsem si ten víkend promítal zpět. Moje psychika byla zcela na dně a ještě v neděli odpoledne jsem byl odhodlaný, že do toho semináře nepujdu a že v pondělí na ty psychotesty nepojedu. "Do semináře určitě nepotřebují nikoho jako jsem já. Ožralu, kuřáka, hrubiána a kdoví co všechno ještě jsem," říkal jsem si.

Večer jsem to chtěl zaspat s tím, že ráno zatelefonuju do "semíku", že se nedostavím a pujdu normálně do práce. Aby se mi lépe usínalo, tak jsem si pustil filmek. Už ani nevím, proč jsem si vybral "QUO VADIS". Ale už vím, že to byla dobrá volba. Během filmu, když je tam několikrát scéna, kde je odpuštění a vzpomínka na Petrovo zapření, tak jsem náhle pociťoval stále větší úlevu. Začal jsem si vybavovat různé příběhy z Bible, různá zapření, zbabělosti a zrady učedníků. Najednou jsem si uvědomil, že Pán odpustil i kajícímu lotru, který šel do sebe a kál se, tak proč by nemohl odpustit mě, když pujdu do sebe, budu litovat a snažit se napravit? A vtom jsem uslyšel v tom filmu Quo vadis Domine. A odpověď? Jdu do Říma, nechat se znovu ukřižovat, když ty utíkáš pryč. A to bylo pro mě strašně důležité, protože jsem uslyšel Pánův hlas, který mě říkal "jdu se nechat znovu ukřižovat, protože ty se nechceš stát knězem a nechceš potírat hřích Láskou." A v tom mi to došlo. Musel jsem okamžitě sednout, vyhledat vlak do Olomouce a ráno jsem vyjel na psychotesty. Pán ví, že mě byli tak trochu očistcem :-D

Pane díky, že jsi vedl mou ruku při výběru filmu a že jsi ke mě promluvil. Pomáhej mi prosím přemáhat pokušení a hřích, který na mě útočí odevšad a veď si mě po svých cestách, Neboť jenom ty jsi cesta, pravda a život.

Zobrazeno 753×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková